Uitleg naam De Kleine Krijger

De naam van mijn praktijk is De Kleine Krijger. Bij het brainstormen over een naam voor mijn praktijk was het voor mij erg belangrijk dat de naam symbool staat voor wat ik met kinderen wil bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat elk kind van nature de hulpbronnen in zich heeft om de kracht en de basis in zichzelf weer terug te vinden.

 

Mijn ervaring is dat het voor vrijwel elk kind een openbaring is om te ervaren dat ze veel sterker en krachtiger zijn dan ze van tevoren hadden gedacht. Het geeft kinderen een enorme boost zelfvertrouwen als ze merken dat ze zelf dingen kunnen overwinnen en veranderen. En zelfvertrouwen is in mijn ogen een bijzonder waardevol iets om een kind mee te geven.

 

Afbeelding oefening de krijger | De Kleine Krijger | Uitleg naam

Een oefening uit de yoga die ik regelmatig met kinderen doe, is “De Krijger”. Dat is een oefening die kinderen hun kracht en stevigheid laat voelen, waardoor het zelfvertrouwen vergroot wordt. Zowel in mijn lessen kinderyoga als in de coaching is dat waarnaar ik streef. Een kind dat zich zelfverzekerd voelt, zit namelijk lekker in het vel, durft dingen te ondernemen, komt voor zichzelf op en staat stevig in de schoenen. En dat is een goede basis om de wereld in te gaan en verder te ontdekken.

 

Aangezien ik met kinderen werk, was de toevoeging “kleine” voor de hand liggend. Als je als kind al een kleine krijger kunt zijn, dan word je later vanzelf een grote. De vaardigheden blijven hetzelfde, maar de uitdagingen zullen meestal met je mee groeien.